Everybody's got a dream

tisdag 28 februari 2012

Smälta guld


Familjen har drabbats av feber. En efter en ses gå ner för räkning.. Och det är inte guldfeber..= ) Men om man slog ihop alla temperaturer kan vi nog smälta guld..

Jag hoppas att jag själv är i fullgott skick på torsdag och inte behöver vara hemma med sjuka barn annars meddelas det här och på hemsidan om butiken måste hålla stängt eller ändra öppettiderna.

Håll er friska -solen är ju här!

lördag 25 februari 2012

Våren är på väg

känns det som idag när solen skiner in och värmer min kind när jag sitter vid datorn.
Om en stund öppnar butiken och i dag är den öppen 10-14.
Välkommen in!
Entrén en snöig dag alldeles nyligen

fredag 24 februari 2012

Vad blir det för fika?

Vad bakar ni när ni vill ha lite gott fika? I helgen firar vi en blivande tonåring i familjen och då blir det efter önskemål fikakalas. Så i morgon när jag stänger butiken för veckan ska jag hem och baka.
I dag ska jag kolla i mina receptsamlingar efter godsaker som "måste" finnas med. Och så ska vi nog se Johnny English reborn kan jag tro...

onsdag 22 februari 2012

Att ta hand om sig

För att må bra behöver man ta hand om sig. Så långt är nog de flesta med.
Vi väljer som vuxna själva det liv vi vill leva utifrån stora och små val vi gör hela tiden. Gör jag si leder det dit, gör jag i stället så leder det i en annan riktning och så korsas våra vägar hela tiden av andra som gör stora och små val som också är med och utformar hur våra val blir i slutändan.
Detta är väldigt spännande tycker jag och det kan faktiskt göra de simplaste valen mer spännande. Vad händer om jag ställer mig i den kön? Kommer det att leda till att jag pga det senare springer på en kär vän jag inte skulle träffast om jag ställt mig i en annan kö.. osv..
Är ni med mig?
Ett enkelt sätt när jag känner sig ur form är att skylla på någon annan för då behöver jag ju inte ta tag i och göra något själv, men där just där gör jag faktiskt ett val - att låta andras val påverka mitt liv utanför min kontroll.. Varför är det så lätt att hamna i den fällan att jag inte gör de rätta valen själv? För att jag ibland väljer att vara lat och oansvarig! Men numera är jag mer medveten om hur lat och oansvarig jag faktiskt kan vara.. Det är en start!

Ett sätt att ta hand om mig är att gå till Charlotta på Vila hos Stationshuset i Sandared. Där kan man få underbar, läkande massage. Charlotta är en väldigt go' och trevlig tjej dessutom!
..men jag måste erkänna det var längesedan jag gjorde rätt val där... Jag kommer endera dagen Charlotta! = )

Ta hand om er och gå i ut i den spännande världen och gör lite vardagsval- vem vet vad som händer härnäst?

tisdag 21 februari 2012

NYHET!

Nu finns danska Rice hos mig i butiken!
Hurra för det! Deras kollektion är en fröjd för ögat och jag kan verkligen rekommendera melaminmuggarna nedan som är riktigt "sköna" att dricka ur!


Jag har också fått in lite gammaldags plåtleksaker - fina inredningsdetaljer i barnrummet



och härliga dekorationer i form av pappersgirlanger och "kedjor" i glada färger!


Välkommen in!

Hemsidan är uppdaterad och innehåller många nya bilder innanför Kom in- och Produkt-dörrarna!

måndag 20 februari 2012

efterlysning!

Någon som vet vart man får tag på fina/roliga gammaldags vägglampor. Butikshuset har extremt låg takhöjd (181cm-210 cm) och är 200 år gammalt med vitmålad pärlspont på väggarna och gråmålade trägolv. De lampor jag har hittat är antingen hypermoderna blanka spotlightsmodeller eller krusidulliga guldiga väggkandelabrar med prismor för typ 1200 kr styck... Och så finns ju varianter av myspysbelysning för vägg men jag ska använda lamporna som allmänbelysning av rummet så de måste ge bra sken. De ska helst inte sticka ut alltför mycket så att man kan fastna i dem när man går förbi. Ja, det var bara några av kraven.

Har surfat runt på nätet bland lampbutiker, inredningbutiker och också googlat på bilder, men det verkar inte finnas någon sådan typ av belysning jag söker. Detta trots att belysningsexperterna hävdar att vägglampor ger rummet den bästa belysningen plus att det det är stor trend att rusta upp gamla hus och skapa lantlig, gammaldags stil... Jaja, ilandsproblem - jag vet..

Men om någon vet så bara skicka en kommentar, snälla!

lördag 18 februari 2012

Jag är en glad skit!




Jag vann! Tjoho!
Jag är så glad att jag ska få ett rykande färskt exemplar av denna fina bok när den kommer från tryckeriet!



Det är Minna med den fina bloggen Blomsterverkstad som är författare till denna lovande bok.
Det finns fortfarande chans att vinna hennes bok - bara följ länken i högerspalten så kommer ni till tävlingen.

Avslutar detta inlägg med en liten truddelutt sjungen med kraft!
Mel: "För jag har tagit studenten"

..och jag har vunnit en tävling, och jag har vunnit en tävling och jag har vunnit en tääävling! Fy *¤% vad jag är gla`!
Då kanske det inte gör något om jag förlorar i biljard mot maken i kväll igen... För jag har vunnit en tävling, för jag... hahhahaa!!

onsdag 15 februari 2012

Nyheter och rean fortsätter

Jag hoppas att ni haft en fin alla hjärtans dag!



Nu börjar nyheterna dyka upp i butiken. Jag har skjutit lite på leveranserna för att hinna med att rensa ut lite med hjälp av rean först.
Bland annat har det kommit fina skyltar:



Ib Laursen-leveransen väntas vilken dag som helst nu.

Och till sist finns det chans att göra finfina fynd på rean! Passa på att fynda tidlösa kläder från Tina Wodstrup och tuffa ursköna klänningar och kappor från du Milde! 50-70% rabatt är det som gäller!


Rea på underbara Bellis från danska märket Falby


Välkommen in!

söndag 5 februari 2012

Vinter och rean fortsätter

Vi har vinter!

bild tagen förra vintern
Isen ligger tjock på Viaredssjön och marken är vit av snö och det är kallt!
6-åringen har denna helg avverkat två kalas varav det ena var ett skridskokalas - lyx att få åka skridskor, äta grillad korv med alla sina kompisar i två timmar. Mycket glad var han också över att han lärt sig att åka nu!
Idag var det kalas i Tropikhuset och om allt han berätttat stämmer är jag väääldigt glad att jag inte var med. Jag är livrädd för ormar och spindlar! Men han var supernöjd!

Starten på rean blev massiv!
Men än finns det stor chans till finfina fynd i butiken! Jag fyller på under veckan med bl a Calou-träskor till dam och barn, fina textilier från Falby och fler burkar.
50-70% är det som gäller på massor av varor. Jag har ett rejält gäng med färgade smala ljus till kanonpris som jag vet att några kunder éfterfrågat!

Välkommen in!

Tor 10-18 (lunchstängt 12-14)
Fre 10-18 (lunchstängt 12-14)
Lör 10-14

Vi ses!